Sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe la Mănăstirea Popăuți

23 Aprilie 2021 11:19 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Vineri, 23 aprilie 2021, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor restrâns de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Popăuți din municipiul Botoșani.

În ciuda vremii capricioase, credincioșii din Botoșani s-au rugat în această dimineață împreună cu chiriarhul lor, IPS Părinte Mitropolit Teofan, la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite. Deoarece Biserica „Sfântul Gheorghe” din centrul orașului este în renovare, botoșănenii și-au cinstit ocrotitorul spiritual la Mănăstirea Popăuți. Având în vedere situația epidemiologică în care ne aflăm, cei prezenți au fost ajutați de voluntarii așezământului monahal să respecte măsurile recomandate de autorități.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, la finalul Liturghiei, Părintele Mitropolit a prezentat doar câteva detalii din viața Sfântului Mucenic Gheorghe.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți sfinți ai Bisericii noastre. S-a născut în zona Capadociei și a trăit în vremea împăratului roman Dioclețian, alegând serviciul militar. Sfântul a fost torturat pentru că a mărturisit credința în Hristos. Sfântul Gheorghe mai este cunoscut ca ocrotitor al militarilor. Biserica și mormântul martirului se află în Lodd (Lida) – Israel.

De la același autor

Ultimele din categorie