Şedinţă de lucru a Biroului de catehizare al Arhiepiscopiei Iaşilor

Prima şedinţă de lucru a Biroului de catehizare al Arhiepiscopiei Iaşilor din acest an a fost organizată în Parohia Pietrărie din Protopopiatul 3 Iaşi.

Miercuri, 20 februarie 2019, responsabilii de cateheza parohială din protopopiatele din judeţele Iaşi şi Neamţ au luat parte la întâlnirea coordonată de părintele inspector eparhial Bogdan Racu, în Biserica „Acoperământul Macii Domnului” - Pietrărie din comuna Bârnova, la invitaţia părintelui paroh Ciprian George Bamboi.

Pornind de la ordinea de zi prestabilită, primul punct al şedinţei a fost desfăşurarea Concursului naţional catehetic „Hristos: sufletul satului meu” în Arhiepiscopia Iaşilor. Până în prezent s-au înscris în concurs, pentru faza pe protopopiate, 138 de proiecte parohiale.

În ceea ce priveşte întâlnirile de formare a preoţilor care vor susţine cateheze demonstrative din Programa catehetică 2019, în cercurile pastorale ale Arhiepiscopiei Iaşilor, a fost susţinut un material despre paşii care trebuie parcurşi într-o activitate de formare, a fost discutată etapa de proiectare a trainingului catehetic din anul 2019 şi s-a stabilit un calendar de realizare a acestei etape.

A fost lucrat, în etapa de proiect, pliantul referitor la Taina Sfântului Maslu, pornind de la necesitate, complexitate, adresanţi, scop, format, bibliografie şi sugestii de conţinut.

Al patrulea punct al şedinţei a adus în discuţie Programa catehetică pentru anul 2020, fiind stabilite strategia de realizare şi calendarul de lucru.

Următoarea şedinţă a Biroului de catehizare al Arhiepiscopiei Iaşilor va avea loc la Parohia „Sfântul Gheorghe” Lozonschi din Iaşi, pe 20 martie 2019, după o serie de întâlniri de lucru pe proiecte în echipe restrânse.

De la același autor

Ultimele din categorie