Sfântul Arsenie de Ikalto a fost traducător, cercetător, imnograf, filosof și un mare apărător al credinței creștine georgiene. Tatăl său a fost Ibadi Vachnadze, un om înțelept, învățat și vorbitor fluent al limbii grecești.
Sfântul Varsanufie cel Mare și Sfântul Ioan Profetul au trăit în timpul secolului al VI-lea, în timpul domniei împăratului Iustinian I (483-565). Ei au dus o viață ascetică în mănăstirea Avvei Seridus din Palestina, lângă orașul Gaza.
Sfântul Ierarh Vucol fiind luminat de Sfântul Duh și ca o făclie punându-se în sfeșnic, pe cei ce ședeau în întunericul rătăcirii și al înșelăciunii idolești cu lumina cerească i-a luminat.
Sfânta Fausta, trecând cu vederea toată înșelăciunea lumii acesteia – bogăția, dulcețile și plăcerile trupului – și umblând pe calea cea strâmtă și grea a vieții, s-a făcut cunoscută și slăvită tuturor, pentru că nu puteau să se tăinuiască atâtea fapte bune ale ei.
Opera teologică a Sfântului Ierarh Fotie cel Mare justifică luptele Bisericii și atestă credința ortodoxă și conștiința Bisericii. În acest sens, conștiința bisericească a văzut în persoana Sfântului Fotie un apărător al Ortodoxiei și un exponent de seamă al Bisericii veacului al IX-lea.
Câte icoane să avem în casă și cum este bine să le poziționăm pe pereți?
Cum se poate apropia o persoana de Dumnezeu, având în vedere că a trăit în perioada regimului comunist și nu a avut dragostea de Dumnezeu adânc înrădăcinată și cultivată de către părinții săi?
Doamne ajută, părinte! De ce trecem prin grele dureri din partea oamenilor pe care îi iubim? Dacă iubim din suflet, de ce nu suntem iubiți?
Părinte, la spovedanie este bine să dezvălui slăbiciunile celor din familie și neputințele lor – pentru ca duhovnicul meu să înțeleagă mai bine problemele mele – sau se...
Părinte, este păcat să-ți schimbi duhovnicul, fără să ți se dea dezlegare?
Doamne ajută Părinte! Credeți că doi soți care nu se iubesc și nu se înțeleg trebuie totuși să rămână împreună pentru copii? Cum trebuie procedat...
Lucrez într-un cămin de bătrâni în străinătate. Ce sfat aveți pentru noi, cei care avem grijă de bunici?