Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, cinstit în Protopopiatul Târgu Neamţ
Marţi, 27 septembrie, cu prilejul împlinirii a 300 de ani de la martirizarea Mitropolitului Antim Ivireanul, Parohia ortodoxă Urecheni a fost gazda Cercului pastoral nr. 8, ocrotit de Sfântul Pantelimon şi coordonat de pr. Vasile Cristian Marian, preşedintele cercului.
Manifestările au început cu slujba Utreniei, după care preoţii de pe raza cercului au slujit Liturghia solemnă în cinstea Sfântului Antim Ivireanul. În cadrul Liturghiei s-au rostit şi rugăciuni de mulţumire, iar răspunsurile la strană au fost date de corul cântăreţilor de pe raza cercului, dirijat de teologul Liviu Constantin Mocanu. După împărtăşirea preoţilor, pr. Vasile Lupaşcu de la Parohia Rădeni a dat citire referatului dedicat Sfântului Ierarh Antim, prin care a evidenţiat contribuţia acestuia la cultura românească şi la dezvoltarea cultului bisericesc prin tipăriturile şi faptele sale.
La final pr. Grigore Andron, parohul bisericii Urecheni, a mulţumit pentru bucuria duhovnicească pe care părinţii slujitori au făcut-o prin săvârşirea Sfintei Liturghii. În continuare, a menţionat că această slujbă vine ca o încununare pentru comunitatea ortodoxă de la Urecheni, deoarece în această lună s-au finalizat lucrările la acoperişul bisericii. La final, părintele paroh a mulţumit credincioşilor pentru jertfa adusă Casei lui Dumnezeu, dar mai ales domnului Ion Tănăselea, primarul comunei Urecheni, pentru sprijinul permanent şi vizibil pe care îl acordă bisericii. Primăria şi consiliul local Urecheni au donat în totalitate tabla de cupru pentru acoperişul bisericii din localitate. La slujbă au participat: pr. Ioan Dogaru, protop de Târgu Neamţ, pr. Filip Gheorghe Marian, misionar protopopesc, pr. Nicolae Axintioi, membru în adunarea eparhială.
După Sfânta Liturghie, preoţii au participat la masa de lucru a cercului misionar, unde s-au discutat probleme cultural administrative, misionar-pastorale, dar şi despre dificultaţile cu care se întâmpină preoţii de pe raza cercului. Localitatea Urecheni, ca şi celelalte din zonă, se află într-un context pluriconfesional, iar aceste întâlniri vin ca un act autentic de mărturisire a dreptei credinţe şi unitatea poporului român.