Sfântul Maslu oficiat de 16 preoţi la parohia Bodeşti

Arhiepiscopia Iaşilor

Sfântul Maslu oficiat de 16 preoţi la parohia Bodeşti

Comunitatea eclezială din Bodeşti, Protopopiatul Piatra Neamţ, a trăit bucuria slujirii Sfântului Maslu de obşte de către un sobor de 16 preoţi, în mijlocul cărora a poposit şi părintele protoiereu Valentin Tofan.

În după-amiaza zilei de 11 noiembrie 2013, în biserica parohiei cu hramul „Sfântul Nicolae“ din Bodeşti, s-a slujit slujba Sfântului Maslu, prilejuită de întâlnirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar „Sfântul Mina“ - Bodeşti. 
 
Susţinerea temei întâlnirii, „Sfânta Cruce“, de către părintele Leonte Lehaci, de la parohia Negreşti I, a fost precedată de cuvântul părintelui Valentin Tofan, protopop al Protoieriei Piatra Neamţ: „Întâlnirea noastră a fost posibilă întrucât în această biserică a fost rânduit să se desfăşoare un cerc pastoral-misionar coordonat chiar de părintele paroh Ioan Burlea. Aceste întâlniri au loc în stare de rugăciune; de regulă ne întâlnim la Sfânta Liturghie sau la Taina Sfântului Maslu, iar temele au legătură cu Anul comemorativ al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. De aceea, şi tema acestei întruniri, «Sfânta Cruce», are legătură cu Anul omagial, întrucât împărăteasa Elena a fost cea care a găsit Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Hristos Mântuitorul, iar împăratul Constantin a fost cel care, în urma vederii pe cer a semnului Sfintei Cruci, acum 1700 de ani, în 26 octombrie 312, a schimbat propria viaţă şi întreg cursul umanităţii. Le mulţumim părinţilor slujitori de la acest lăcaş de cult, părintelui Ioan Burlea şi părintelui Adrian Jipa, pentru organizarea acestui eveniment şi pentru rugăciunea săvârşită în casa lui Dumnezeu“.
 
La final, părintele paroh Ioan Burlea a prezentat credincioşilor şi preoţilor prezenţi un film cu activităţile din cadrul „Taberei din pridvorul satului“ - Bodeşti, 2013, şi a vorbit despre activitatea catehetică a parohiei pe care o păstoreşte: „Ne punem în slujba dumneavoastră, dragi enoriaşi şi prieteni ai parohiei noastre, şi Îi mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate cele primite în anul 2013. În vara acestui an am organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, «Tabăra din pridvorul satului», tabără la care au participat toţi copiii care au dorit să descopere noi modalităţi de socializare, împreună-rugăciunea, drumeţiile în natură, activităţile sportive, formându-se legături strânse de prietenie. Au participat 118 copii la activităţi. Dintre aceştia doar o mică parte au avut prilejul să se bucure şi de alte tabere, cum ar fi «Licăr de lumină» - Durău 2011, a Patriarhiei Române, prin proiectul «Alege şcoala!», şi «Izvoarele bucuriei»- Bălţăteşti 2013, prin programul «Familia - Sfântul Stelian» al Biroului Pro Vita al Protopopiatului Piatra Neamţ, prin implicarea părintelui Ştefan Zaharia, coordonator al Biroului de catehizare şi al Biroului Pro Vita în protopopiatul nostru. Împărtăşirea tuturor participanţilor din tabăra din Bodeşti în ziua prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, 15 august 2013, s-a prelungit în fiecare Liturghie săvârşită în parohia noastră de atunci, iar prezenţa numeroasă a copiilor şi la slujba din această zi este o mărturie a comunităţii euharistice întărite de activităţile catehetice. Parohia noastră se împlineşte prin aceste activităţi catehetice, cât şi prin proiectul comun pe care îl avem cu Şcoala Gimnazială Bodeşti, parteneriatul educaţional interjudeţean «Prietenii Sfântul Nicolae», încheiat pe domeniul cultural-artistic - folclor, tradiţii, obiceiuri, alături de Şcoala Gimnazială «Ion Pintilie» Măneuţi (Suceava), Şcoala Gimnazială «Elena Cuza» (Vaslui) şi Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări Iaşi, precum şi cu parohiile «Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil» din Măneuţi, «Sfântul Ioan» Ursoaia - Ivăneşti şi «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena» - Poitiers, Iaşi“.
În finalul evenimentului, două formaţii corale, de la Şcoala Gimnazială Bodeşti şi din parohia Toşorog, au interpretat repertorii religioase, pricesne şi cântece patriotice. 
Citește despre: