Sfântul Sinod apreciază declararea zilei de 16 august ca „Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor”

31 Iulie 2020 12:48 Patriarhia Română

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în ședință sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în data de 21 iulie 2020 în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, a luat mai multe hotarâri, apreciind, de asemenea, declararea de către Parlamentul României a zilei de 16 august ca Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor.

Amintim faptul că, în data de 24 iunie, Camera Deputaților a adoptat o lege prin care se declară ziua de 16 august ca „Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor”.

„În semn de conștientizare, de către cetățenii români, a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși și astăzi creștinii în lume, se iluminează în roșu, între orele 20.00-24.00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților administrației publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia”, se se menționează în lege.

În ziua de 16 august, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune și Agenția Națională de Presă AGERPRES pot difuza cu prioritate, emisiuni și materiale informative. De asemenea, tot în această zi vor fi organizate manifestări publice și vor avea loc slujbe religioase în locurile în care se desfășoară evenimente comemorative.

Ultimele din categorie