Sfințire de casă parohială la Crasnaleuca. PS Părinte Damaschin Dorneanul a săvârșit slujba

27 Noiembrie 2020 18:55 Arhiepiscopia Iaşilor

În după-amiaza zilei de duminică, 22 noiembrie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în Parohia „Sfântul Nicolae” - Crasnaleuca din comuna Coțușca, județul Botoșani, Protopopiatul Săveni, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a sfințit noua casă parohială a comunității de aici.

Evenimentul, unul istoric, plin de emoție și  bucurie pentru întreaga comunitate din Cranaleuca, a însemnat și o încununare a eforturilor depuse de preotul paroh Nicu Sorin Axinte, autoritățile locale și enoriași.

După  săvârșirea slujbei de sfințire, Preasfinițitul Părinte Damaschin Dorneanul a rostit un cuvânt de învățătură, în care a subliniat importanța postului și modalitățile prin care omul își poate înfrumuseța casa sufletului. În continuare, a urmat cuvântul de mulțumire al părintelui paroh Nicu Axinte, care a subliniat: „Luna aceasta se împlinesc 3 ani de când am venit în mijlocul dumneavoastră să slujim lui Dumnezeu și iată că încep să se vadă roadele muncii noastre. Prezența ierarhului în parohia noastră animă întreaga suflare și dă o putere nouă celor care slujesc și se ostenesc în acest loc, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne responsabilizeze”.

Drept răsplată pentru implicarea și hărnicia de care a dat dovadă, parohul comunității din Crasnaleuca a fost hirotesit întru iconom. De asemenea, toți binefăcătorii au primit diplome de vrednicie.

Finalul a aparținut Corului misionar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Botoșani, care a susținut un mic concert de cântece patriotice, spre întărirea sufletească a celor prezenți.

Ultimele din categorie