Simpozionul internațional "Studia Theologica Doctoralia", ediția a II-a

Știri

Simpozionul internațional "Studia Theologica Doctoralia", ediția a II-a

La Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" a Universității "Al. I. Cuza" din Iași a debutat astăzi Simpozionul internațional "Studia Theologica Doctoralia", ediția a II-a. Manifestarea reunește doctoranzi de la facultățile de teologie din țară și străinătate.

În Sala Profesorilor a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași s-a desfășurat astăzi prima zi a Simpozionului internațional "Studia Theologica Doctoralia", organizat în colaborare cu Centrul de Cercetare "Filaret Scriban" al facultății. În cuvântul de bun-venit adresat participanților, pr. prof. univ. dr. Viorel Sava, decanul Facultății de Teologie ieșene, a transmis binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a mulțumit celor doi doctoranzi responsabili cu organizarea simpozionului: diac. asist. Cezar Pelin și Ioan Dura. Prof. dr. Constantin Sălăvăstru, prorector pe Programe Preuniversitare și de Licență la Universitatea “Al. I. Cuza“ din Iași, a apreciat inițiativa doctoranzilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași de a organiza un astfel de simpozion. “Într-o lume dominată de un pragmatism dus la extrem, dacă mai găsim oameni care să se ocupe cu cercetarea științifică, înseamnă că spiritul ieșean este încă viu. Nu știu câți cercetători vor ieși din dumnevoastră dar îmi imaginez că veți fi niște preoți care vor lucra într-o manieră deosebită cu sufletul oamenilor“, a spus prof. Constantin Sălăvăstru.

Eveniment dedicat cercetării teologice

Drd. Iulian Damian a prezentat siteul www.doctoratteologie.uaic.ro al doctoranzilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași. “Siteul are ca scop îmbunătățirea comunicării între școala doctorală și doctoranzi, dar mai ales să ofere o mai bună vizibilitate în plan național și internațional. Siteul va oferi informații despre școala doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, despre admiterea la această școală. Pe site va fi o secțiune dedicată doctoranzilor și o secțiune dedicată activității didactice“, a explicat drd. Iulian Damian.
Sesiunea simpozionului din acest an își propune să evidențieze preocupările doctoranzilor din țară și din străinătate în domeniul cercetării teologice și în domenii înrudite. Simpozionul se înscrie în manifestările dedicate Anului omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române și se desfășoară pe direcțiile tradiționale specifice învățământului teologic și cercetării teologice românești: biblică, istorică, sistematică și practică. (Constantin Ciofu)