Slujbă arhierească la Catedrala Mitropolitană din Iași: „Dumnezeu ne oferă harul Său”

17 Ianuarie 2021 11:50 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În Duminica a XXIX-a după Rusalii, 17 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași. În cadrul slujbei de astăzi, ierarhul a hirotonit doi clerici pentru două parohii din Arhiepiscopia Iașilor.

Zeci de ieșeni au luat parte astăzi, de la primele ore ale dimineții, la sfintele slujbe săvârșite în incinta Ansamblului Mitropolitan. Conform rânduielilor stabilite, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în cinci locații diferite din incinta mitropoliei. În Catedrală, slujba a fost oficiată de Părintele Mitropolit Teofan. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Sanctus”, dirijat de Mirel-Costel Nechita.

„Noi suntem chemați să îl avem pe Hristos în mijlocul nostru și să fim împreună-lucrători cu El, căci Sfântul Apostol Pavel mărturisește: suntem împreună-lucrători cu Hristos ca să nu fie în zadar harul lui Dumnezeu. Dumnezeu ne oferă harul Său, iertarea Sa, binecuvântarea Sa, iubirea Sa, și ne cheamă să ne deschidem acestui val de har care se revarsă asupra lumii. Împreuna noastră lucrare cu Dumnezeu se arată în multe feluri, dar în mod special prin rugăciune. Prin rugăciune, omul se deschide către Dumnezeu iar El își face simțită prezența în viața omului”, a afirmat IPS Teofan în predica rostită astăzi.

În cadrul slujbei arhierești, părintele diacon Octavian Mihail Stan a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Giurgești, Protopopiatul Pașcani, iar teologul Marian Corolea a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Grivița din județul Botoșani.

La final, cei prezenți au fost binecuvântați de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

De la același autor

Ultimele din categorie