Slujbă de mulțumire la șantierul Aşezământului Bisericesc din München

Șantierul viitorului Așezământ Bisericesc Românesc din München s-a aflat în atmosferă de sărbătoare sâmbătă, 21 aprilie, când ÎPS Părinte Mitropolit Serafim și PS Părinte Episcop-vicar Sofian Brașoveanul, alături de un sobor de preoți și diaconi, precum și numeroși credincioși români din München și din alte parohii din Germania și Austria au participat la o slujbă de mulțumire.

Aceasta a marcat așezarea pietrei de temelie, sfințită la 11 septembrie 2011 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în peretele altarului viitoarei biserici, care va avea hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”. La ceremonie au participat și înalte oficialităţi din Bavaria, precum și reprezentanți ai Statului Român.

După încheierea slujbei de mulțumire adusă lui Dumnezeu și de binecuvântare a lucrărilor de construcţie, la care au participat numeroși preoți și diaconi de la parohiile românești din Bavaria și Austria, dar și din landuri mai îndepărtate, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a adresat un cuvânt celor prezenți, în care a accentuat importanța unui asemenea proiect atât pentru creștinii ortodocși români din diaspora. „Pe locul acesta, ne străduim să zidim un Aşezământ mânăstiresc care să fie pentru toţi cei care-i vor călca pragul un loc de revigorare sufletească şi trupească. Ştim că spiritualitatea creştină şi cu deosebire cea ortodoxă este o spiritualitate impregnată de duhul monahal. De-a lungul istoriei, monahii, cu deosebire, au fost pentru creştinii din lume exemple de rugăciune şi de asceză, adică de luptă împotriva patimilor care degradează fiinţa umană. Scrierile lor, de un realism profund, sunt şi astăzi pentru credincioşi cele mai bune călăuze pe căile despătimirii şi dobândirii libertăţii în Duhul Sfânt”, a spus Părintele Mitropolit Serafim.

La final, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul a mulțumit tuturor oaspeților participanți la eveniment, a descris stadiul proiectului realizat de echipa de arhitecți ai domnului Șerban Sturdza, aflat de asemenea la eveniment, iar apoi a prezentat perspectivele finalizării proiectului. Nu au fost uitați nici vecinii viitorului șantier, despre care Preasfințitul Părinte Sofian a spus că au primit cu bucurie vestea ridicării complexului bisericesc românesc și care privesc cu prietenie și răbdare lucrările șantierului.

Sursa: mitropolia-ro.de

Ultimele din categorie