Slujbă de Priveghere, în cadrul Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași

2 Octombrie 2021 15:06 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

În cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași (IBMF), desfășurată cu precădere în mediul on-line, a fost oficiată vineri seară slujba Privegherii, la Biserica „Sfântul Sava cel Sfințit” din Iași.

Având în vedere contextul epidemiologic, în cadrul ediției din acest an a IBMF, întâlnirile directe cu invitații  sunt posibile doar liturgic. Un asfel de moment a avut loc ieri seară, slujba Privegherii (Utrenia și Sfânta Liturghie) din programul festivalului fiind oficiată de un sobor de preoți și diaconi la Biserica „Sfântul Sava cel Sfințit” din Iași. Protos a fost părintele arhimandrit Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Răspunsurile la strană au fost date de două coruri românești: Corul Mănăstirii Sihăstria și  Grupul Psaltic „Chivotul”.

Concert de muzică tradițională din Liban, Cipru și România

Astăzi, începând cu ora 17:00, organizatorii îi invită pe doritori să urmărească on-line „Concertul de muzică tradițională din Liban, Cipru și România”. Prima parte a evenimentului, care va fi transmis on-line pe pagina de Facebook a Festivalului și pe canalele Doxologia, va cuprinde un repertoriu religios, urmând ca cea de-a doua parte a concertului să reunească ritmurile muzicii tradiționale din cele trei țări la Iași.

Detalii despre cea de-a IV-a ediție a IBMF, precum și programul complet, puteți găsi pe site-ul festivalului - www.ibmf.ro - precum și pe pagina de Facebook - www.facebook.com/IasiByzantine.

De la același autor

Ultimele din categorie