Slujbă de toată noaptea pentru membrii Colegiului „Sfântul Nicolae”

6 Decembrie 2019 17:17 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Comunitatea Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași își sărbătorește astăzi, 6 decembrie 2019, patronul spiritual, pe Sfântul Ierarh Nicolae. Studenții, dimpreună cu ostenitorii instituției, au luat parte în noaptea de 5 spre 6 decembrie la slujba Privegherii, rugându-se în cadrul Vecerniei şi Utreniei, împărtășindu-se cu Sfintele Taine la Sfânta Liturghie.

La vechea Catedrală Mitropolitană „Sfântul Gheorghe”, din incinta Ansamblului Mitropolitan din Iași, au fost săvârșite în noaptea de 5 spre 6 decembrie a.c., Vecernia unită cu Litia, Utrenia și Sfânta Liturghie, sărbătorind astfel ziua Sfântului Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, ocrotitorul Colegiului „Sfântul Nicolae”. Evenimentul face parte din cadrul programului festiv Zilele Colegiului, în perioada 4–9 decembrie având loc o serie de activități dedicate studenților ieșeni.

Slujba de toată noaptea a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi din cadrul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor și a Centrului de Formare Continuă al eparhiei, sub protia părintelui arhim. Hrisostom Rădășanu, consilier educațional. Spre dimineață, membrii colegiului au primit la fiecare cameră, conform tradiției, cadouri și cărți în cinstea sfântului ierarh.

În această seară va avea loc, de la ora 18.06, „Seara la Colegiu”,  în Sala „Juventus”. În cadrul evenimentului vor avea loc momente artistice, cântece, colind, momente de chitară și teatru, în prezența unor invitați surpriză. Programul festiv al membrilor CSN îl puteți găsi aici.

De la același autor

Ultimele din categorie