Slujiri arhierești în sud-vestul Regatului Norvegiei

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Slujiri arhierești în sud-vestul Regatului Norvegiei

În perioada 15-17 noiembrie 2024, Preasfințitul Părinte MacarieEpiscopul ortodox român al Europei de Nord, i-a cercetat pe păstoriții săi din sud-vestul Regatului Norvegiei

Vineri, 15 noiembrie, Preasfințitul Macarie, împreună cu preotul paroh Mihail Mocanu, a săvârșit Taina Sfântului Maslu în Biserica parohială proprie „Sfântul Mare Mucenic Mina și Sfântul Cuvios Macarie Romanul” din orașul norvegian Kristiansand, iar a doua zi, sâmbătă, 16 noiembrie, ierarhul a liturghisit și i-a pomenit pe cei adormiți în același sfânt lăcaș, unde se păstrează Icoanele Maicii Domnului „Oranta (Rugătoarea) a Semnului” și „Alăptătoarea” de la Țibleș. (foto, aici)

Duminică, 17 noiembrie 2024, Preasfințitul Macarie a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu Preotul paroh Mihai Liculescu, în Biserica Paraclis Episcopal din Bergen, la „Poarta Fiordurilor” de pe coasta de vest a Regatului Norvegiei. Tâlcuind pilda despre bogatul căruia i-a rodit țarina, Preasfințitul Macarie a arătat că această pericopă evanghelică este o chemare limpede la un examen al propriei conștiințe dar și o invitație să ne evaluăm prioritățile în această viață. „Ce fel de bogății strângem? Cum ne îmbogățim? Sunt achizițiile noastre trupești și sufletești doar pentru această lume, destinate să piară odată cu trecerea noastră în lumea de dincolo, sau sunt comori nepieritoare care ne apropie de Dumnezeu și ne pregătesc pentru eternitate? Bogatul din parabolă și-a dedicat toată energia acumulării de bunuri materiale, crezând că acestea îi vor aduce siguranță și fericire. Dar, când viața pământească i s-a terminat, toate eforturile sale s-au dovedit inutile”, a mai spus chiriarhul. (foto, aici)

În locurile în care a slujit, părintele episcop a binecuvântat copiii de la Școlile parohiale, oferindu-le daruri, și s-a întâlnit cu membrii, români și norvegieni, din CTSM-Centrul pentru Tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Europei de Nord.

Citește despre: