Record în construcțiile navale românești

Social

Record în construcțiile navale românești

    • Record în construcțiile navale românești
      Record în construcțiile navale românești

      Record în construcțiile navale românești

Cele patru nave realizate la Giurgiu vor acționa pentru protecția mediului pe Dunăre în patru porturi din România. Construcția lor reprezintă o performanță și o premieră pentru SC Shipyard ATG Giurgiu deoarece toate patru au fost construite simultan, în timpul necesar realizării unei singure nave, a precizat Adrian Patriche, directorul general executiv al companiei.

Pentru construcția celor patru nave au lucrat 350 de oameni și pe tot parcursul derulării lucrărilor nici o persoană nu a fost dată afară din lipsă de lucrări, dimpotrivă au mai fost angajate 30 de persoane, a menționat Patriche.

"Un alt lucru cu care ne mândrim este faptul că navele au fost proiectate sută la sută de proiectanți de la Giurgiu care au făcut facultatea în România, la Galați, deci astăzi vorbim de nave românești realizate cu angajați români", a completat directorul general.

ECOSTAR 100, ECOSTAR 101, ECOSTAR 102 și ECOSTAR 103 sunt cele patru nave construite la SC Shipyard ATG Giurgiu și botezate joi în prezența premierului Victor Ponta și a vicepremierului Liviu Dragnea. Acestea sunt dotate cu echipamente europene de ultimă generație și sunt pregătite să acționeze în porturile Cernavodă, Giurgiu, Drobeta Turnu Severin și Călărași putând să preia până la trei tone de hidrocarburi, sau apă de santină pe zi de la bordurile navelor care circulă pe Dunăre.