Victime umane şi pagube importante provocate de furtuni

Social

Victime umane şi pagube importante provocate de furtuni

    • Victime umane şi pagube importante provocate de furtuni
      Victime umane şi pagube importante provocate de furtuni

      Victime umane şi pagube importante provocate de furtuni

Sute de locuinţe, zeci de kilometri de drum şi mii de hectare de culturi agricole au fost afectate de furtunile de sâmbătă şi duminică. În Capitală, o persoană surprinsă de furtună pe acoperişul unui imobil a fost electrocutată.

Peste 350 de locuinţe, patru unităţi şcolare, 74 de kilometri de drumuri, zeci de podeţe afectate şi peste 400 de arbori rupţi reprezintă bilanţul efectelor produse de fenomenele meteorologice înregistrate, sâmbătă seară, în judeţul Suceava. Potrivit Prefecturii Suceava, judeţul a fost afectat de fenomene meteorologice extreme, ce s-au manifestat prin precipitaţii abundente, grindină, vânt puternic cu aspect de vijelie şi descărcări electrice. Furtuna a cuprins localităţile judeţului de la vest spre est şi a produs pagubele cele mai însemnate în localităţile din zona centrală, situate pe axa delimitată de municipiile Suceava şi Rădăuţi. Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a precizat că ploile torenţiale au afectat 351 de locuinţe, peste 3.400 de hectare de terenuri arabile, două diguri de balast în comuna Moldoviţa, 74 de kilometri de drumuri comunale, două poduri avariate, 21 de podeţe luate de ape şi arbori rupţi. De asemenea, peste 100 de gospodării din mai multe localităţi din judeţul Covasna au fost inundate, duminică seara, în urma unei viituri puternice. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat că au fost acoperite de ape câteva zeci de hectare de teren agricol şi fâneţe.

Victime umane, în Bucureşti

Tot din cauza furtunii de duminică seara, peste 30 de copaci s-au prăbuşit în Capitală, într-una din situaţii fiind loviţi doi copii în Parcul Herăstrău. De asemenea, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că o persoană a fost electrocutată, în timp ce se afla pe acoperişul unui imobil din Calea 13 Septembrie din Bucureşti. În ciuda eforturilor echipelor de urgenţă care au intervenit la faţa locului, victima nu a mai putut fi salvată. Potrivit serviciilor de urgenţă, alte trei persoane au fost rănite în timpul furtunii puternice din Bucureşti. Un bărbat de 35 de ani a fost lovit de o creangă ruptă dintr-un copac, din cauza vântului puternic, în Sectorul 1 din Capitală, o altă persoană a fost lovită de un geam de la parbrizul unei maşini a RATB, în zona Televiziunii Române, iar un alt bărbat a fost lovit de o creangă în zona Huedin, informează serviciile de urgenţă.