(Video) 25 de ani de la înființarea Batalionului 151 Infanterie „Războieni - Lupii Negri”

Știri

(Video) 25 de ani de la înființarea Batalionului 151 Infanterie „Războieni - Lupii Negri”

Zi de mare sărbătoare pentru militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni – Lupii Negri” din municipiul Iași – anul acesta, unitatea militară aniversează 25 de ani de la înființare.

În dimineața zilei de joi, 12 septembrie 2019, zeci de soldați și civili s-au adunat pe pietonalul Ștefan cel Mare, participând la ceremonia militară și religioasă.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a săvârșit o slujbă de mulțumire pentru toată binefacerea.
Generalul de brigadă Nicolae Tonu a înmânat Mitropolitului Moldovei și Bucovinei emblema de onoare a forțelor terestre, iar în continuare au urmat discursurile oficialităților locale.  
Batalionul 151 Infanterie a fost înființat la 16 septembrie 1994 și este continuatorul glorioaselor tradiții de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din cadrul Regimentul 15 Infanterie „Războieni”, unitate ce are un istoric de peste 140 de ani. Ultima misiune a fost consemnată în teatrul de operaţii din Afganistan, în perioada februarie - august 2017, când „Lupii Negri” au constituit un batalion de protecţie a forţei în cadrul „Resolute Support Mission”.

 

Citește despre: