(Video) Episcopul Hușilor alături de tinerii preoți la Atelierul de formare de la Miclăușeni  

4 Iulie 2019 17:30  |  Evenimente
video:   Flavius Popa,  Bogdan Bulgariu

     Aproximativ 20 de slujitori recent hirotoniți participă în perioada 1-12 iulie 2019, la Centrul „Sfântul Proroc Ilie” din Miclăușeni, județul Iași, la Atelierul pentru formarea tinerilor preoți, sesiunea 2019. Joi, 4 iulie a.c., alături de clerici s-a aflat și Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, care le-a vorbit preoților participanți. Ziua a început cu Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica Mănăstirii Miclăușeni.
    Ziua de joi a început cu oficierea Sfintei Liturghii de către Episcopul Hușilor, dimpreună cu soborul preoților aflați la Atelierul de pregătire. Alături de ierarh au mai slujit părintele arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilier educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, dar și părintele Lucian Filip, directorul Centrului de formare continuă al eparhiei. După săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, părinții tineri hirotoniți au luat parte la sesiunea de lucru „Domnul în căutarea omului – prin lucrarea părintelui”, susținută de PS Ignatie.
    Programul de pregătire a preoților tineri este organizat și implementat de Sectorul învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, prin Centrul de formare continuă al eparhiei. Timp de două săptămâni, părinții desfășură ateliere tematice și practice, vor participa la diferite sesiuni de prezentare, vor lucra pe studii de caz și se vor axa în mod deosebit pe pregătirea misionar-pastorală și spirituală a slujitorului în parohie, abilități necesare privind pastorația în comunitățile de proveniență.

 

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Citește și