(Video) Praznicul Schimbării la Față a Domnului Hristos la Mănăstirea Ceahlău

Știri

(Video) Praznicul Schimbării la Față a Domnului Hristos la Mănăstirea Ceahlău

Pelerini din regiunea Moldovei și din întreaga țară au urcat zilele acestea pe muntele Ceahlău pentru a participa la praznicul Schimbării la Față a Domnului Hristos, hramul Mănăstirii Ceahlău.

Ca în fiecare an, devenind deja o tradiție, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Tot marți, 6 august 2019, Părintele Mitropolit Teofan a oficiat Taina Sfântului Botez pentru tânărul Niyigena Theophile, originar din Republica Rwanda, care începând de astăzi a devenit creștin ortodox.

Încă de luni seara, o parte dintre credincioşi s-au adunat la mănăstire, participând şi la slujba Privegherii, şi au dormit peste noapte fie în corturi, fie în încăperile așezământului monahal.

Având hramurile „Schimbarea la Față a Mântuitorului” și „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, Mănăstirea Ceahlău este situată la cota 1800, fiind unul din lăcașele monahale de la cele mai mari altitudini din țară.

Sărbătoarea Schimbării la Față face în mod tradițional legătura între sărbătorile dedicate Sfântului Ioan Iacob și Sfintei Teodora de la Sihla, fiind un prilej de pelerinaj la mănăstirile nemțene pentru numeroși credincioși.

Citește despre: