(Video) Simpozionul Stăniloae la a VII-a ediție

Știri

(Video) Simpozionul Stăniloae la a VII-a ediție

Ajuns la ediția a VII-a, Simpozionul Stăniloae, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, a debutat în seara zilei de miercuri, 15 mai în Sala Chopin - Congress Hall / Ansamblul Palas

cu dezbaterea intitulată „Creștinismul în postcomunism. Tranziție – Terapie – Tendințe”.

Aceasta a fost susținută de Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Sever Voinescu și moderată de Radu Preda, președintele IICCMER.

Moderatorul evenimentului, Pr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, a rostit cuvântul de bun venit. Simpozionul Stăniloae se desfășoară pe parcursul a două zile, tema din acest an intitulându-se „Creștinismul în postcomunism. Tranziție – Terapie – Tendințe”.

Pe parcursul dezbaterilor vor lua cuvântul experți în domeniul istoriei și teologiei, profesori renumiți din România și din străinătate, academicieni și sociologi.

Simpozionul reprezintă un spațiu academic de cercetare dedicat dezbaterilor teologice privind istoria și spiritualitatea bimilenară a Bisericii în viața cetății, sub aspect dogmatic, patristic, canonic, moral și liturgic.

Citește despre: