(Video) Simpozionul Stăniloae la a VII-a ediție  

15 Mai 2019 23:01  |  Evenimente
video:   Bogdan Bulgariu

Ajuns la ediția a VII-a, Simpozionul Stăniloae, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, a debutat în seara zilei de miercuri, 15 mai în Sala Chopin - Congress Hall / Ansamblul Palas

cu dezbaterea intitulată „Creștinismul în postcomunism. Tranziție – Terapie – Tendințe”.

Aceasta a fost susținută de Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Sever Voinescu și moderată de Radu Preda, președintele IICCMER.

Moderatorul evenimentului, Pr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, a rostit cuvântul de bun venit. Simpozionul Stăniloae se desfășoară pe parcursul a două zile, tema din acest an intitulându-se „Creștinismul în postcomunism. Tranziție – Terapie – Tendințe”.

Pe parcursul dezbaterilor vor lua cuvântul experți în domeniul istoriei și teologiei, profesori renumiți din România și din străinătate, academicieni și sociologi.

Simpozionul reprezintă un spațiu academic de cercetare dedicat dezbaterilor teologice privind istoria și spiritualitatea bimilenară a Bisericii în viața cetății, sub aspect dogmatic, patristic, canonic, moral și liturgic.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Bogdan Bulgariu

Pe aceeași temă

În Parohia Frenciugi-Drăguşeni, Protopopiatul 3 Iaşi, a fost sfinţită duminică, 15 septembrie 2019, pictura Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. Peste o mie de credincioşi s-au rugat împreună cu PS Părinte Calinic Botoşăneanul la acest moment de sărbătoare.

Recomandările zilei

Citește și