Studenții Facultății de Teologie din Iași, prezenți la Simpozionul Național Studențesc, organizat la Mănăstirea Lainici

20 Mai 2022 13:46 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 16-17 mai 2022 a avut loc cea de a XIV-a ediție a Simpozionului Național Studențesc, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova la Mănăstirea Lainici. Evenimentul a reunit studenți de la ciclul de licență și master, din majoritatea centrelor universitare din țară: Cluj-Napoca, Arad, Timișoara, București, Craiova și Iași.

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași a fost reprezentată ediția aceasta de masteranzii Lucian-Constantin Ciohodaru și Nicoleta Luchian, din cadrul programului „Comunicare și consiliere psihologică și spirituală”. Simpozionul a fost structurat pe două secțiuni: „Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” și „Anul comemorativ al Sfinţilor isihaşti”, cei doi susținând lucrări în cadrul primei secțiuni: „Rugăciunea - metoda de comunicare eficientă dintre om și Dumnezeu” și „Rolul rugăciunii în relația terapeutică personal medical-pacient”.

Evenimentul a debutat în dimineața zilei de luni cu Sfânta Liturghie săvârșită în biserica mănăstirii. Începând cu ora 10.00, a avut loc Deschiderea Simpozionului, prin rostirea cuvântului de binecuvântare din partea IPS Părinte Mitropolit Irineu și prezentarea volumului  ce cuprinde lucrările realizate de participanți în ediția precedentă a Simpozionului. În cele ce au urmat, arhim. Ioanichie Pârvulescu a susținut o conferință interactivă despre Tradiția rugăciunii isihaste la Mănăstirea Lainici, realizând un tur ghidat al Mănăstirii. La final, participanții s-au împărțit pe secțiuni și au susținut prelegeri.

Toți participanții au primit diplome de participare din partea Facultății de Teologie din Craiova, precum și daruri din partea Mănăstirii Lainici. 

Ultimele din categorie