Studiu – credința, grija față de noi și față de ceilalți

11 Aprilie 2020 17:58 Arhiepiscopia Sibiului

Cercetătorii de la universitățile din Cluj și Sibiu și-au propus să identifice, în plină pandemie, profilul unei societăți în ale cărei valori se înscriu conținuturi de credință și responsabilitate socială. Putem să le venim în ajutor prin completarea unui chestionar.

În perioada pandemiei și în contextul măsurilor de izolare socială, relația cu noi înșine, cu ceilalți și cu Dumnezeu spune multe despre felul în care reușim să facem față situației.

Cercetători de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj Napoca și cei de la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și-au propus să identifice care sunt factorii psihologici și spirituali care ne ajută să depășim cu bine perioada aceasta. De aceea, au demarat o amplă cercetare pe tema „Credința, grija față de noi și ceilalți”.

În baza unui chestionar propus publicului, vor identifica, în plină pandemie, profilul unei societăți în ale cărei valori se înscriu conținuturi de credință și responsabilitate socială. Rezultatele cercetării vor fi publicate în reviste de specialitate și mediatizate publicului larg.

Participarea la studiu este voluntară și se face accesând link-ul acesta.

Nu există răspunsuri corecte sau greșite la întrebările adresate, iar completarea răspunsurilor durează cel mult 15 minute. Datele studiului sunt confidențiale și anonime și vor fi folosite doar în scop de cercetare.

Demersul este realizat în vederea identificării acelor dimensiuni psihologice și valori spirituale utile în situații de criză.

Ultimele din categorie