Tabăra „Bucuria Prieteniei” pentru copiii și tinerii din Mitropolia Germaniei și a Europei de Nord

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, s-a organizat în perioada 15 - 19 iunie sub coordonarea pr Răzvan Gască din cadrul Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Wiener Neustadt și de Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Germania și Austria (ATORG Austria), prima ediție a Taberei de spiritualitate și tradiție ortodoxă  „Bucuria Prieteniei”, adresată copiilor din parohiile ortodoxe din Austria.

Împărțiti în lume, copiii și tinerii români trăiesc dorul de țară, duc mai departe tradițiile și spiritualitatea poporului din care fac parte, împărtășesc vise și povești, construiesc prietenii, cântă în limba română, povestesc despre bogățiile noastre naționale luând și ce este bun din cultura țărilor în care trăiesc departe de țară.

Peste 40 de copii cu vârsta între 6 și 15 ani au participat în perioada 15 - 19 iunie la atelierele de pictură icoană pe sticlă, creație, muzică, fotografie si comunicare organizate în cadrul taberei găzduita de centrul de  tineret al Mănăstirii Göttweig, într-un peisaj de poveste în care Dunărea stă de strajă făcând legătura dintre românii din țară și cei de aici.

După deschiderea oficială a taberei de către Înaltpreasfințitul Părinte Serafim și sfințirea camerelor în prima zi, a urmat apoi în cea de-a doua zi o întâlnire cu Părintele Mitropolit în care participanții au putut afla răspunsuri la întrebările lor.

Pe parcursul celor patru zile de tabără, îmbinând jocul cu activitățile sportive, cu atelierele de formare și discuțiile pe grupe, dar și cu rugăciunile de dimineață sau seară, iar duminică cu Sfânta Liturghie organizată special pentru copiii din tabără, ne-am dorim să creăm cadrul în care aceștia se pot împrieteni, vorbi românește, ruga în limba țării lor de origine, dar și să își descopere darurile.

Veselie, prietenie, credință, entuziasm, cunoaștere, învățare, descoperire au fost cuvintele cheie ale taberei noastre, un moment care, așa cum spunea unul din participanți la festivitatea de închidere a taberei am fi vrut să nu se mai termine! (Pr. Răzvan Gască)

Ultimele din categorie