Tabără de vară la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”

24 August 2021 19:03 Arhiepiscopia Iaşilor

Pentru 50 de copii și tineri, Tabăra „Viața la țară” organizată de Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, Fundația „Noi Orizonturi” și Pepco România va rămâne cea mai frumoasă amintire din vacanța lor de vară.

În ecodestinația „Ținutul Zimbrului”, o echipă de voluntari cu suflet mare au oferit copiilor șansa să descopere valorile locale, meșteșugurile, tradițiile și poveștile minunate ale comunității.

Participanții au învățat să lucreze în echipă, dezvoltând abilități și calități noi precum prietenia și curajul. Copiii au confecționat opinci, au cusut pe etamină motive tradiționale, au aflat despre viața la stână, au modelat în lut și au luat parte la un atelier de pictură.

Ei au văzut și diferite obiecte folosite în luptele ostașilor pentru apărarea țării, unele descoperite chiar pe aceste meleaguri. Printre activitățile organizate se remarcă și vizita la „Casa memorială Mihail Sadoveanu” de la Vovidenia. O dovadă a bucuriei cu care au participat la activități o reprezintă mesajele părinților, care ne-au împărtășit bucuria lor. „Inițiativa de a face această tabără a fost minunată, activitățile au fost utile. Lecțiile copilăriei sau ale vieții prin joacă”, după cum ne-a transmis un părinte.

Activitățile s-au încheiat cu o expoziție a lucrărilor  realizate  de copii în timpul taberei, unde s-au desfășurat jocuri interactive cu părinții și membrii comunității. Bucuria este cuvântul care definește tabăra noastră. Ținem să mulțumim tuturor celor care au sprijinit și au susținut această tabără. (prof. Cristina Grigore)

Ultimele din categorie