Un minor de 10 ani ucide un creştin, într-un nou clip difuzat de Amaq, organul de propagandă ISIS

23 Ianuarie 2020 10:02 Cătălin Acasandrei Ortodoxia în lume

Ramura vest-africană a grupării jihadiste „Statul Islamic” a publicat acum câteva zile un videoclip în care arată cum un bărbat creștin din Nigeria este executat de către un copil de 10 ani – „soldat” din Borno, Nigeria.

O captură din acest clip video a fost surprinsă de către analiștii de la SITE Intelligence Group, o platformă care oferă instituțiilor din întreaga lume, de mai bine de douăzeci de ani, informații și analize legate de grupurile teroriste și extremiste.

În filmuleţ se poate observa cum minorul apare ţinând în mână un pistol, în spatele unui bărbat îmbrăcat într-un kaftan roșu și prezentat drept creştin înainte de a-i lua viața.

„Cineva l-a îndoctrinat pe acel copil, l-a privat de inocența sa și l-a făcut să creadă că este justificat să ucidă alți oameni în numele unei ideologii bolnave. Dacă cineva mă va întreba vreodată care este partea cea mai rea a Statului Islamic, le voi arăta acest clip video”, a declarat cercetătorul Tomasz Rolbiecki.

Execuția din Borno a avut loc la câteva săptămâni de la uciderea celor 11 creștini nigerieni din ziua de Crăciun. Gruparea a anunțat că actul reprezintă o „răzbunare” pentru moartea liderului lor, Abu Bakr al-Baghdadi, ucis într-un raid american desfășurat în Siria în luna octombrie a anului trecut, informează BBC.

De la același autor

Ultimele din categorie