Un nou centru ortodox pentru consilierea dependențelor a fost deschis la Seminarul de la Mănăstirea Neamț

Arhiepiscopia Iaşilor

Un nou centru ortodox pentru consilierea dependențelor a fost deschis la Seminarul de la Mănăstirea Neamț

Duminică, 27 aprilie, după Sfânta Liturghie, la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, a avut loc sfințirea Centrului de Consiliere și Tratare a Persoanelor Afectate de Adicții „Sfântul Arhidiacon Ștefan” – Târgu Neamț.

Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți, din care au făcut parte părintele inspector Iulian Negru, din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, în calitate de delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, preotul prof. Viorel Laiu, directorul seminarului amintit, părintele Manuel Dorneanu, directorul centrului, și alții.

Inițiativa înființării acestui centru îi aparține părintelui director Viorel Laiu, care a fost sufletul – cu discreție și delicatețe – acestei acțiuni.

Echipa de consiliere este formată din părintele Manuel Dorneanu și doamnele consilier în adicții Cristina Grosu și Despina Dorneanu.

La acest eveniment au participat aproximativ 65 de persoane dependente – aflate în abstinență și în proces de recuperare – împreună cu aparținătorii lor, membri ai grupurilor de Jucători Anonimi „Viață fără joc” din Iași și „Minune” din Botoșani, aflați de trei zile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț pentru Convenția aniversară, în cadrul căreia au sărbătorit 2 ani, respectiv 4 ani de la înființare.

Întrucât scopul Bisericii este de a-l tămădui pe om de bolile sufletești, noul centru își propune să ofere servicii de consiliere atât pentru persoanele dependente (de alcool, droguri, tutun, pornografie, jocuri de noroc, tehnologie), cât și pentru familiile acestora (codependente); terapie individuală și de grup cu persoanele dependente (în condiții de strictă confidențialitate); precum și consiliere pentru părțile terțe interesate (cadre didactice, clerici, părinți și aparținători).

Citește despre: