Un pavilion ATI de la Spitalul Piatra Neamț a fost binecuvântat

28 Martie 2020 20:58 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Sâmbătă, 28 martie 2020, pavilionul Secției Neurochirugie a fost transformat într-o unitate ATI (Terapie Intensivă) și a fost binecuvântat de preotul capelan. Astfel, secția din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț a fost amenajată pentru a trata persoanele aflate în stare critică. Totodată, părinții voluntari ai Protopopiatului Piatra Neamț au distribuit mâncare caldă personalului de la Secția de Boli Infecțioase.

Personalul medical de la Spitalul Județean Piatra Neamț a pregătit și aranjat secția de Neurochirurgie, transformându-o într-o unitate de ATI (Terapie Intensivă).

„Astăzi am sfințit un nou pavilion al Secției ATI. Secția Neurochirurgie a devenit Secție de Terapie Intensivă. Medicii și asistenții au dorit să ne rugăm împreună în nou amenajata unitate, pentru a cere binecuvântarea lui Dumnezeu în lucrarea pe care o vor săvârși aici. Dumnezeu să-i ocrotească, să-i ajute și să-i întărească în aceste momente grele!” a afirmat părintele capelan Nicolae Buraș.

Mâncare caldă pentru Secția de Boli Infecțioase

Părinții voluntari din cadrul Protoieriei Piatra Neamț au distribuit hrană caldă medicilor și asistenților din cadrul Secției de Boli Infecțioase. Porțiile au fost pregătite la Cantina „Sfinții Trei Ierarhi” și au fost oferite atât voluntarilor cât și personalului.

„Mâncare caldă, livrată cu grijă și vorbă bună, pentru oameni care au nevoie de putere zilele acestea. Porțiile au fost pregătite la Cantina „Sfinții Trei Ierarhi" și au ajuns, ieri, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Pe lângă acestea, porții de sărmăluțe au fost destinate voluntarilor și personalului. Ne dorim să fim aproape de comunitate și să traversăm cu bine această perioadă” ne-a relatat Ana Maria Țoc, manager ROD.

De la același autor

Ultimele din categorie