Un preot sucevean, câștigător al premiului pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Un preot sucevean, câștigător al premiului pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului

    • Un preot sucevean, câștigător al premiului pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului
      Foto: facebook.com/medialaradauti

      Foto: facebook.com/medialaradauti

Părintele Vasile Cruţ de la Așezământul de Copii „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” a câștigat premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială (ediția a VII-a) din acest an.

În acest sens, începând de luni, 17 februarie 2020, și până pe data de 24 februarie 2020, ora 00:00, printr-un vot online, pe site-ul dedicat Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială (ediția a VII-a), accesând link-ul: https://poll.cnasr.ro/poll/2, părintele Vasile Cruț, care este și asistent social în cadrul așezământului de la Rădăuți, a putut fi votat bifându-i-se numele acestuia și apoi butonul de la sfârșitul listei „Votează”.

Peste 70 de persoane din țară au fost nominalizate la respectiva categorie, foarte multe fiind din județe din sudul țării precum Argeș, Călărași, Dolj, Mehedinți și Prahova, iar județele Constanța, Giurgiu, Tulcea și Vâlcea au avut câte o singură nominalizare, conform obiectivdesuceava.ro.

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială - ediția a VII-a - va fi organizată în data de 17 martie 2020, la Ateneul Român, de către Colegiul Național al Asistenților Sociali cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale.

***

Așezământul de Copii „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” este un serviciu social ce asigură un mediu stabil (Centru rezidențial transpus în 11 căsuțe de tip familial) și servicii integrate de calitate oferite copiilor din incinta instituției, în vederea reintegrării în familie sau, după caz, reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru o viață independentă.

Spaţiul care i se oferă copilului încearcă să fie un loc al siguranţei, liniştii, un loc în care se acumulează experienţe de viaţă; prin urmare, se străduieşte să fie un spațiu ocrotitor, să dezvolte creativitatea și sentimentul de „a te simți acasă”.

Citește despre: