Vindecarea unui copil de 8 ani

Au mers repede la spital, au făcut molitva pentru bolnavi şi l-au uns pe Anastassy - mai ales în zona rinichilor- cu untdelemnul lui Vlădica.

Anastassy Kortessis, un băieţel grec de opt ani din parohia mănăstirii Sfântul Tihon, a ajuns dintr-o dată să aibă probleme cu un rinichi. Era palid şi a început curând să facă dializă de trei ori pe săptămână, lucru extrem de dureros pentru un adult, darămite pentru un copil. Doctorii au declarat că va muri peste puţin timp, fiindcă ambii rinichi funcţionau prost şi starea lui se înrăutăţise.

Părinţii lui erau îndureraţi şi se rugau, cerând ajutor de la Dumnezeu, de la Născătoarea de Dumnezeu şi de la toţi sfinţii.

Într-o noapte, pe când dormea, doamna Kortessis a avut un vis. Se făcea că era într-un paraclis pe care nu-l mai văzuse niciodată. O monahie numită „Maica Ioanna“ s-a apropiat de ea şi i-a spus că, dacă vrea ca Anastassy să se vindece, trebuie să aducă untdelemn din Cripta Arhiepiscopului Ioan Maximovici din San Francisco.

- Cine eşti tu? a întrebat-o doamna Kortessis.

- Eu sunt Maica Ioanna, i-a răspuns monahia.

Doamna Kortessis s-a trezit.

- Cine e Arhiepiscopul Ioan? l-a întrebat ea pe soţul ei, Stamatis, după ce l-a trezit din somn.

- Nu ştiu, i-a răspuns el. Hai să-i întrebăm pe preoţii noştri.

Părintele Lazăr nu era la mănăstire. Părintele Varlaam le-a povestit celor doi despre Fericitul Ioan Maximovici.

- Ce bine-ar fi dacă San Francisco n-ar fi aşa de departe, nu putem să ne ducem acum acolo! a spus mâhnită doamna Kortessis.

Părintele Varlaam şi-a adus însă aminte că are la mănăstire o sticluţă cu untdelemn de la Vlădica.

Au mers repede la spital, au făcut molitva pentru bolnavi şi l-au uns pe Anastassy - mai ales în zona rinichilor- cu untdelemnul lui Vlădica.

A doua zi starea lui s-a îmbunătăţit, temperatura şi urina erau normale, durerea s-a oprit şi a putut să meargă! Doctorii erau uluiţi.

Anastassy s-a întors la şcoală. Acum nu mai trebuie să meargă la spital decât o dată pe lună pentru o transfuzie de sânge, dar rinichii îi funcţionează normal. Slavă lui Dumnezeu și Sfântului Ioan!

(Pr. Serafim Rose, Pr. Gherman Podmoșenski, Fericitul Ioan Maximovici  - viața și minunile, Editura Cartea Ortodoxă, București, pp. 218-219)

Ultimele din categorie