Poveste de iarnă

Sub un brad de Crăciun, undeva departe, departe, în ţinuturile îngheţate al Nordului, doi pui de urs alb împreună cu mama lor dorm fericiţi şi visează despre un copil din cer numit Iisus care face oamenii mai buni. Deasupra lor aurora boreală străluceşte ca un colind de Crăciun.

Editura Doxologia vine în întâmpinarea copiilor cu o minunată poveste care să îi ţină departe de frigul de afară şi, în acelaşi timp, să le explice, pe înţelesul lor, ce este Crăciunul şi cum se sărbătoreşte el.  Cartea publicată recent poartă titlul „Poveste de iarnă” şi îi este dedicată Marei. Textul şi ilustraţiile sunt realizate de Gabriel Poenaru.

Povestea ne spune că departe, în îngheţatul Nord, trăia o ursoaică  albă ca neaua ce avea doi pui la fel de albi ca ea, pe unul îl chema Fulg şi pe celălalt Omăt. Ei trec prin diverse peripeţii pe care copiii le vor descoperi, dacă vor răspunde invitaţiei la lectură şi vor intra în universul magic la cărţii. Finalul este unul fericit şi sub un brad de Crăciun, undeva departe, departe, în ţinuturile îngheţate ale Nordului, doi pui de urs alb împreună cu mama lor dorm fericiţi şi visează despre un copil din cer numit Iisus care face oamenii mai buni. Deasupra lor aurora boreală străluceşte ca un colind de Crăciun.

Mama le explică micuţilor urşi curioşi  ce este Crăciunul, şi anume, o sărbătoare în care ne aducem aminte că, acum mult, mult timp, un copil din cer s-a născut pe pământ într-un loc numit Bethleem. În această perioadă oamenii încearcă să fie mai buni şi îşi fac daruri. Unii dintre ei merg la biserică unde se roagă împreună lui Dumnezeu pentru pace şi alte lucruri bune.

Cartea „Poveste de iarnă”, autor Gabriel Poenaru poate fi cumpărată de la magazinul online Doxologia, de la librăriile Doxologia, precum şi de la celelalte librării din Iaşi şi din ţară.

Citește alte articole despre: Crăciun, brad, poveste, urși

De la același autor

Ultimele din categorie