(Video) Ceai cald și pachete cu mâncare pentru românii care așteptau de ore întregi în Vama Nădlac II, oferite de Arhiepiscopia Aradului  

20 Decembrie 2021 18:17  |  Evenimente
video:   Bogdan Bulgariu

Ai noștri se întorc acasă de sărbători. Oprindu-ne doar la această afirmație, ne-am putea lesne imagina că este vorba doar de bucuria reîntâlnirii și reîntregirii familiilor care au unul sau mai mulți membri plecați în afara granițelor tării pentru un trai mai bun. 

Numai că până la această bucurie, în contextul actual, mai sunt câțiva pași de urmat. Deloc ușori. Cozile din vămile țării sunt tot mai mari, iar procedurile pentru efectuarea triajului epidemiologic fac ca întreg procesul să fie unul destul de anevoios. Asta cu atât mai mult cu cât, Poliția de Frontieră anunța astăzi, printr-un comunicat de presă, că în ultimele 24 de ore, aproape 170.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei, iar dintre aceștia, pe sensul de intrare au fost aproximativ 120.000. 

Ore întregi de așteptare, oboseală, răbdare pusă la încercare, claxoane și, da, nervi întinși la maxim. Cam asta era starea când, undeva după ora 15.30, am ajuns în Vama Nădlac II.

Desigur, poate acesta ar fi fost un titlu cu un mai mare impact, însă ne vom așeza cu cumpătare și bucurie în fața unui gest căruia vrem să îi spunem mai degrabă „Liturghie de după liturghie”.

Înarmați cu răbdare, dragoste, pachete cu mâncare, ceai cald, apă și dulciuri, mai mulți preoți din Arhiepiscopia Aradului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, au mers printre mașinile din coloana care se întindea pe câțiva kilometri în Vama Nădlac II și le-au dus celor care așteptau un strop de speranță. 

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Bogdan Bulgariu

Recomandările zilei

Citește și