(Video) Întâlnirea anuală a tinerilor din Protopopiatul Dorohoi  

Departamentul Misiune pentru Tineret în colaborare cu Protopopiatul Dorohoi a organizat sâmbătă,  11 mai 2019, la Parohia Nașterea Maicii Domnului din Dumbrăvița, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, cea de a treia ediție a Întâlnirii anuale a tinerilor din Protopopiatul Dorohoi.
Fiecare ediție a întâlnirii i-a invitat pe tineri să reflecteze asupra unei teme. În anul 2017 tema de reflecție a fost „Tânărul în căutarea libertății. Suntem noi cu adevărat liberi?”, tema de anul trecut a fost „Unitatea - izvor de înțelepciune și putere pentru tineri”, iar în acest an, tinerii au dialogat despre „Sfânta Liturghie - izvorul vieții”.
Organizarea acestor întâlniri cu tinerii au ca scop coagularea gupurilor de tineret din protopopiat, facilitarea cunoașterii preotului și comunității parohiale din care face parte fiecare și sprijinirea tinerilor care doresc să se apropie de biserica lor.  
Programul cuprinde: Sfânta Liturghie, conferința cu tema „Sfânta Liturghie  - izvorul vieții” susținută de Arhimandrit Nicodim Petre - Starețul Mănăstirii Bucium, sesiuni de lucru, pe grupe de  20 de tineri, moderate de câte un preot și de câte un tânăr, sesiune de concluzii, spectacol susținut de tineri.
La această întâlnire de la Dorohoi participă 145 de tineri din parohiile Protopopiatului Dorohoi care au între 14 - 23 de ani și care au ales să petreacă o zi împreună pentru a pătrunde în tainele Sfintei Liturghii.

 

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Bogdan Bulgariu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și