(Video) Resfințirea Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Pașcani  

În „Duminica Tomii”, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a resfinţit lăcaşul de cult din municipiul Paşcani închinat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Slujba de sfinţire a început de la primele ore ale dimineţii, fiind urmată de slujba Sfintei Liturghii oficiată pe un podium amenajat în preajma lăcaşului de cult.

În tot acest timp, credincioşii prezenţi au avut posibilitatea de a se ruga în sfântul altar proaspăt târnosit.

Conform tradiţiei, acesta va rămâne deschis până ce ultimul creştin se va fi închinat în faţa sfintei mese.

În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit a ţinut un cuvânt de învățătură. Click aici pentru vizualizarea integrală a cuvântului de învățătură.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Protopop Pavel Postolachi, a dat citire hrisovului de sfințire.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată, Părintele Paroh Dumitru Cristea a primit Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei, și Părintele coslujitor Cristinel Hărmănescu a fost numit iconom stavrofor.

De asemenea, distincții de vrednicie au primit și principalii noi ctitori ai sfântului locaș.

Lăcașul de cult datează din 13 noiembrie 1955 și a trecut în ultimii ani prin ample lucrări de restaurare.

Parohia "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă", din cartierul Fântânele din Paşcani desfăşoară o activitate cu totul deosebită şi prin Asociaţia "Lumină şi dar".

În cadrul acestei asociaţii, care funcţionează ca un centru de zi, aproximativ 25 de copii orfani, cu vârste între 4 şi 14 ani, beneficiază zilnic de asistenţă socială, constând în hrană, îmbrăcăminte, meditaţii pentru pregătirea şcolară, iar periodic sunt organizate tabere sau primesc diverse cadouri însemnând jucării, biciclete sau rechizite şcolare.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Bogdan Bulgariu

Pe aceeași temă

Citește și