Vizită de studii la Iași pentru studenții teologi din Chișinău

Arhiepiscopia Iaşilor

Vizită de studii la Iași pentru studenții teologi din Chișinău

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași desfășoară, în perioada 10-11 aprilie 2025, proiectul extracurricular „Dezvoltarea conștiinței apartenenței la mediul academic ieșean. Vizită de studii pentru aprofundarea cercetării teologice din perspectivă interdisciplinară”.

În cadrul acestuia, 50 de studenți și cadre didactice ale extensiunii din Chișinău a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” se vor afla la Iași timp de două zile, perioadă în care activitățile propuse de gazde vor încerca să-i familiarizeze pe oaspeți cu spațiile didactice, mediul academic și corpul profesoral al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Astfel, în ziua de 10 aprilie, în prima parte a zilei, după sosirea în Iași, este programată vizitarea Universității și o întâlnire cu reprezentanții acesteia, urmând ca, în cea de-a doua parte a zilei, studenții din Chișinău să-și cunoască colegii și profesorii care predau la Facultatea de Teologie Ortodoxă, într-o întâlnire care se dorește a fi valorificată în vederea dezvoltării unor viitoare proiecte comune.

Ziua de joi se va încheia cu participarea la conferința „Între robire și libertate”, organizată începând cu ora 17:30, în sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan, eveniment ce îl va avea ca invitat pe teologul și scriitorul Marius Balo.

Cea de-a doua zi a vizitei la Iași va începe prin participarea la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, oficiată la Catedrala Veche, și va continua cu vizitarea Ansamblului și Muzeului Mitropolitan, precum și a Palatului Culturii.

O astfel de activitate este motivată de necesitatea integrării studenților extensiunii din Chișinău în viața academică și spirituală a Facultății de Teologie Ortodoxă. În contextul desfășurării activităților didactice doar la locația din cadrul Universității de Stat din Moldova, vizita studenților specializării Teologie Ortodoxă Pastorală – locația Chișinău – își propune să le prezinte acestora principalele aspecte ale vieții studențești ale colegilor lor de la locația de bază: clădirea Universității și a Facultății, participarea la practica liturgică, întâlnirea cu reprezentanții studenților teologi ieșeni și cu cadrele didactice., a precizat părintele Decan, conf. univ. dr. pr. Cezar-Paul Hârlăoanu.

(Diac. asist. dr. Ilarion Argatu)

Citește despre: