Vizită oficială la Consiliul Județean Vrancea a conducerii UAIC, în vederea înființării unei extensiuni la Focșani

18 Ianuarie 2021 20:49 Educaţie

Reprezentanți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) au efectuat în data de 15 ianuarie o vizită oficială la Consiliul Județean Vrancea, în vederea înființării unei extensiuni universitare la Focșani.

Delegația UAIC a fost formată, conform site-ului oficial uaic.ro, din prof. univ. dr. Tudorel Toader - rector, conf. univ. dr. Florin Brînză - prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calității și Extensiunile UAIC, conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian - prorector pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar, conf. univ. dr. Ioana Maria Costea - decan al Facultății de Drept, prof. univ. dr. Conțiu Tiberiu Șoitu - decan al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, prof. univ. dr. Adrian Grozavu - decan al Facultății de Geografie și Geologie, prof. univ. dr. Lucrețiu-Ion Bîrliba - decan al Facultății de Istorie, prof. univ. dr. Alexandru Arnold Francisc Gafton - decan al Facultății de Litere, conf. univ. dr. Ștefan Boncu - decan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. Din partea Consiliului Județean Vrancea, au participat la întâlnire Cătălin Toma - președinte, Ionel Cel-Mare - vicepreședinte și Raluca Tatiana Dan - secretar general al județului.

„Ne bucurăm că întâlnirea de astăzi (vineri n.red.) are loc într-o zi atât de importantă, Ziua Culturii Naționale. Suntem aici pentru a pune bazele învățământului universitar modern în Vrancea și vă mulțumim că ați fost de acord să colaborăm în acest demers”, a subliniat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

În cadrul întâlnirii s-a decis, de comun acord, înființarea unei extensiuni universitare a UAIC la Focșani, pe modelul celor deja existente la Bălți și Chișinău sau a celei în curs de înființare la Botoșani. Pentru extensiunea din Focșani, UAIC propune funcționarea a 10 programe de studii, dintre care patru la studii de licență (Istorie - forma de învățământ ID, Limba și literatura română - o limbă și literatură străină - engleză, franceză, germană, italiană, latină, rusă, spaniolă - forma de învățământ IF, Planificare teritorială - forma de învățământ ID și Asistență Socială - forma de învățământ ID) și șase la studii de master (Management și expertiză vitivinicolă - master interdisciplinar, cu specialiști din Iași și experți din Franța - Bordeaux, Drept și ordine publică - forma de învățământ IF, Politici și management în educație - forma de învățământ IF, Evaluare clinică, consiliere și psihoterapie de cuplu și familie - forma de învățământ IF, Politici publice și management instituțional - forma de învățământ IF și Riscuri naturale, SIG și teledetecție - forma de învățământ IFR). Fiecare program de studiu va demara cu câte o grupă de studenți, orarul fiind unul de tip modular.

Întâlnirea s-a încheiat cu vizitarea imobilului în care va funcționa extensiunea UAIC din Focșani, anume sediul fostei Prefecturi Putna, clădire de patrimoniu recent reabilitată.

Ultimele din categorie