Workshop „Asistentul social, ca profesionist în structura ONG-urilor” la Facultatea de Teologie Ortodoxă

Educaţie

Workshop „Asistentul social, ca profesionist în structura ONG-urilor” la Facultatea de Teologie Ortodoxă

În data de 24.10.2022, în cadrul Zilelor Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași s-a desfășurat workshop-ul „Asistentul social ca profesionist în structura ONG-urilor”, avându-l ca facilitator pe Lect. Dr. Pr. Ilarion Mâță. 

Au participat studenți din anul I și anul III ai facultății de Teologie Ortodoxă, specializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială. Studenții participanți au fost împărțiți în echipe pluridisciplinare, s-a stabilit rolul fiecăruia și au lucrat pe tema propusă de Lect. Dr. Pr. Ilarion Mâță. Au fost în total 5 echipe, fiecare ocupându-se de către un centru specializat în oferirea de servicii în Asistența Socială, astfel:

1. Centrul de zi pentru copiii cu dizabilități (recuperare neuromotorie)

2. Centrul de zi: „Salvați Copiii”

3. Centrul rezidențial: „Sfânta Ecaterina” pentru persoane dependente de alcool.

4. Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice.

5. Centrul de zi: „Acoperământul Maicii Domnului” – consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

S-a lucrat timp de oră, membrii a două echipe au obținut punctaj maxim și vor beneficia de o excursie de cunoaștere a serviciilor sociale în județul Bacău, costurile legate de  transport, cazare și masă vor fi suportate de Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”. Ceilalți participanți au primit diferite premii și cărți de specialitate.

Considerăm că fiecare echipă a fost câștigătoare, deoarece s-a lucrat cu sârg, îmbogățindu-ne și actualizându-ne cunoștințele.

În urma acestui workshop am câștigat experiență și deprinderi de lucru strategic în echipă. Am învățat să colaborăm, să avem inițiativă atunci când este nevoie, să fim creativi, să valorificăm simțul practic.

„Pentru mine această activitate a reprezentat o provocare, deoarece mi-am dorit ca echipa din care am făcut parte să parcurgă toate cerințele work-shop-ului și totodată să ne încadrăm în timpul alocat activității. Chiar dacă stresul și-a  făcut simțită prezența, toată echipa care s-a ocupat de proiect a realizat sarcinile alocate, reușind astfel prin implicarea lor să contribuie la reușita proiectului. Noutatea acestui proiect, care mi-a plăcut foarte mult, a reprezentat partea creativă care a pus în valoare ideile și calitățile artistice ale tuturor membrelor echipei. Numai tu singur poți reuși, dar nu poți reuși de unul singur”, a mărturisit doamna Simona Ungureanu, student în anul III la specializarea TOAS.

(Petronela Axînte, student în anul III la specializarea TOAS)

Citește despre: