12 persoane vârstnice aflate în autoizolare, ajutate de voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași
În această perioadă, voluntari de la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași își oferă sprijinul (cumpărături alimente, produse de igienă și medicamente) pentru persoanele din municipiu aflate în autoizolare. Campania se adresează în mod special bătrânilor și persoanelor singure.
„Ești o persoană aflată în autoizolare? Sau îți este frică să ieși din casă pentru a nu te îmbolnăvi? Ai nevoie de anumite cumpărături (alimente sau produse de igienă) și medicamente? Apelează numărul 0734/817498 și o echipă de voluntari va răspunde nevoilor tale, te vor ajuta să nu te simți neputincios. Ne adresăm în special bătrânilor sau persoanelor singure ce nu au posibilitatea de a-și procura minimul necesar. Dacă știi pe cineva în această situație, dă-ne de veste. Această acțiune a fost inspirată din strategia transmisă de Institutul Polonez (Instytut Polski w Bukareszcie)”, se arată în mesajul postat pe Facebook de colegiul ieșean.
Mai multe detalii despre campania demarată studenții teologi ieșeni ne-a oferit Cristian Butnărașu, coordonator voluntari Colegiul „Sfântul Nicolae”: „Echipa de coordonatori din cadrul comunității Colegiului «Sfântul Nicolae» au luat decizia de a fi solidari și aproape de persoanele ce ar putea întâmpina probleme privind răspândirea virusului COVID-19. Săptămâna aceasta am reușit să ajutăm 12 bătrâni aflați în autoizolare, prin cumpărarea și oferirea de medicamente și alimente de bază. Menționăm faptul că alimentele au fost plătite de beneficiari, iar o parte din medicamente le-am plătit din fonduri proprii. Suntem în parteneriat în această activitate cu Serviciul Voluntar de Ambulanță - Iași și Centrul de Urgențe Sociale - Iași”.
Conform inițiatorilor campaniei, aceasta va dura atât timp cât este nevoie.
Având ca valori principale credința în Dumnezeu, dragostea față de aproapele și respectul față de valorile creștine românești, Colegiul „Sfântul Nicolae” își dorește să fie o „școală după școală” și o familie lărgită, cu misiunea de a forma preoți și profesioniști mai bine pregătiți, la curent cu pracatica pastorală complexă a unei Biserici vii din secolul al XXI-lea.