13 februarie – Ziua Mondială a Radioului. Adaugă Radio Doxologia în preferințele tale!

Social

13 februarie – Ziua Mondială a Radioului. Adaugă Radio Doxologia în preferințele tale!

    • Radio vechi
      Aparat de radio / Foto: unsplash.com

      Aparat de radio / Foto: unsplash.com

Pe 13 februarie este Ziua Mondială a Radioului, o zi aleasă în urmă cu 12 ani pentru a marca importanţa acestui mijloc de informare. Cu acest prilej, vă invităm să ascultaţi slujbele şi rugăciunile transmise în direct, de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pe Radio Doxologia.

Ziua Mondială a Radioului a fost proclamată în 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe Generale a UNESCO.

Obiectivele marcării acestei zile sunt de a sensibiliza publicul şi mass-media asupra importanţei radioului şi de a încuraja factorii de decizie să stabilească şi să ofere acces la informaţii prin radio, precum şi pentru a consolida reţeaua şi cooperarea internaţională între radiodifuzori. Radioul rămâne la nivel global cel mai accesat mijloc de informare, conform Agerpres.

Primul post de radio ortodox înfiinţat în ţara noastră este Radio Trinitas care a fost emis pentru prima dată în anul 1996, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Din 27 octombrie 2007, Radio Trinitas a devenit parte componentă a Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române și emite la nivel național pe 52 frecvenţe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvenţă via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT W2.

De asemenea, vă amintim că Radio Doxologia are emisie on-line și oferă ascultătorilor, în direct, pe lângă slujbele de la Catedrala Mitropolitană din Iași, transmisiuni ale unor evenimente cultural-bisericești, dar și un playlist variat de muzică bizantină. Radio Doxologia poate fi ascultat AICI, pe canalul nostru de YouTube, cât şi pe site-ul nostru sau în player extern.

Citește despre: