65 de milioane refugiați pe plan mondial – statistica anului 2016

Religia în lume

65 de milioane refugiați pe plan mondial – statistica anului 2016

Din motive politice, economice, sociale, dar şi religioase astăzi, la nivel mondial, 65 de milioane de semeni ai noştri sunt refugiaţi din casele şi din ţările lor.

Ne amintim cu toţii de „febra refugiaţilor” ce a cuprins Europa Occidentală în anul 2015. Este clar, traversăm astăzi o criză a refugiaților. Iar refugiații ne-au umplut de lacrimi sau de indignare. Știrile au curs, tușul s-a vărsat valuri, au fost luări de atitudine, poziții și păreri sociologice, economice, juridice, religioase, culturale… Reacțiile au fost în lanț și diverse, nu numai printre liderii europeni, ci şi printre cetăţenii statelor din Europa: de la compasiune şi ospitalitate, la îngrijorare, teamă şi ură.

Evenimentele au trecut, timpul a reintrat în făgaşul său, atenţia noastră a fost atrasă de alte evenimente. Însă refugiaţii îşi trăiesc în continuare drama lor. Din motive politice, economice, sociale, dar şi religioase astăzi, la nivel mondial, 65 de milioane de semeni ai noştri sunt refugiaţi din casele şi din ţările lor.

Informaţia este confirmată de Organizația Națiunilor Unite, care a lansat statistici cu privire la Ziua Mondială a Refugiatului – 65,3 milioane de oameni trăiesc ca refugiați sau migranți, fiind strămutaţi din ţările lor. Ţările cele mai afectate sunt Siria, Afganistan și Somalia, alăturându-se cu o rată mai mică Pakistan și Irak.

Citește despre: