Acțiuni filantropice ale Episcopiei de Bălţi

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit câțiva consilieri și inspectori eparhiali, a vizitat miercuri, 22 aprilie 2020, Spitalul Raional Edineţ şi Cenrul de Sănătate Publică Edineţ.

  • Clericii Episcopiei de Bălţi au donat Spitalului Raional Edineţ suma de 10.000 de lei moldovenești şi au adus în dar cozonaci, banane, mandarine, lămâi, mere proaspete, roşii, covrigi, napolitane, apă minerală şi sucuri. Potrivit site-ului Episcopiei de Bălţi, acestea au fost necesare medicilor şi pacienţilor din Secţia de Boli Infecţioase a acestei instituţii medicale. Ierarhul a vizitat de asemenea Centrul de Sănătate Publică din Edineţ. Slujitorii Episcopiei de Bălţi au făcut o donaţie de 3.000 de lei pentru achiziţionarea echipamentului de protecţie al medicilor.
  • Un grup de clerici din cadrul Episcopiei de Bălţi, împreună cu preoteasa Lucia Cernei, preşedinta Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, a vizitat joi, 30 aprilie 2020, Spitalul de Psihiatrie din Bălţi. Societatea Femeilor Ortodoxe a donat suma de 16.000 de lei Spitalului de Psihiatrie din Bălţi, iar clericii Episcopiei de Bălţi au adus în dar pentru pacienţii şi medicii din secţia unde sunt internaţi bolnavii de Covid-19, apă minerală, sucuri, mandarine, banane, lămâi, ceai, cafea, biscuiţi ş.a. În Spitalul de Psihiatrie din Bălţi se află internaţi 44 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19.
  • La invitaţia Excelenţei Sale Petrişor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi, PS Antonie a făcut parte din grupul de oficiali care i-a întâmpinat la Bălţi pe medicii voluntari veniţi din România în după-amiaza zilei de joi, 30 aprilie 2020. Aceştia au misiunea de a-i ajuta pe fraţii lor din Basarabia la tratarea bolnavilor de Covid-19. Medicii au fost conduşi de către directorul Spitalului Clinic din Bălţi, Serghei Rotari. O parte din medicii sosiţi la Bălţi au experienţă de tratare a noului virus obţinută în Italia, unde au lucrat, de asemenea, ca voluntari. Ajunşi în faţa Primăriei din Bălţi, medicii din România au fost întâmpinaţi de Excelenţa Sa Petrişor Ionel Dumitrescu, care l-a prezentat pe Episcopul Antonie ca fiind ierarhul din nordul Republicii Moldova care aparţine de Biserica Ortodoxă Română. PS Antonie le-a urat medicilor de peste Prut „bun-venit la Bălţi”, i-a binecuvântat în noua lor misiune şi luptă pentru sănătatea fraţilor basarabeni.
  • PS Antonie, însoţit de către preotul Valeriu Cernei, vicar-administrativ al Episcopiei de Bălţi, şi de preotul Dorian Revenco, a oferit âmbătă, 2 mai 2020, un lot de ajutoare pentru beneficiarii Internatului Psihoneurologic din satul Brânzeni, raionul Edineţ şi pentru câteva familii nevoiaşe din acelaşi sat. Darurile, destinate celor 230 de beneficiarii ai Internatul Psihoneurologic (biscuiţi, lămâi, 396 de sticle de 1,5 litri de apă şi 150 tetrapacuri de un litru cu suc) au fost duse până la marginea localităţii, deoarece satul Brânzeni este în carantină. Celelalte daruri au fost transmise prin intermediul Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova pentru a fi repartizate celor nevoiaşi. Începând cu data de 20 aprilie 2020, satul Brânzeni a fost plasat în carantină după ce la Internatul Psihoneurologic s-a format focar de infecție cu Covid-19.

De la același autor

Ultimele din categorie