Acțiuni filantropice în Episcopia de Bălți

Episcopia de Bălți a organizat în zilele de 15 şi 16 noiembrie 2021, două acţiuni social-filantropice cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Antonie, Episcop de Bălţi.

Luni, 15 noiembrie, Preasfinţia Sa, împreună cu părintele Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi şi cu părintele Dorian Revenco, protopop de Bălţi, a ajuns la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. Aici s-au oferit alimente pentru profesorii pensionari ai instituţiei de învăţământ. Potrivit Biroului de presă al Episcopiei de Bălţi, produsele au fost cumpărate cu ajutorul arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi. Părintele Episcop Antonie a menţionat că gestul reprezintă un semn de mulţumire pentru dascălii care s-au îngrijit decenii la rând pentru formarea tinerei generaţii. Conf. univ. dr. Lidia Pădureac, prorectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi pentru activitatea didactică, a menţionat că darurile sunt de mare folos, întrucât dascălii pensionari se confruntă în această perioadă cu lipsuri materiale.

A doua acţiune filantropică a avut loc marţi, 16 noiembrie 2021, la Penitenciarul Numărul 11 din municipiul Bălţi. Aici PS Antonie, însoţit de preotul protopop Dorian Revenco şi de diaconul Anatolie Graur, a oferit o mie de măşti de bumbac şi cărţi religioase. Comisarul-şef de justiţie Valerii Starii, directorul instituţiei, a mulţumit pentru daruri şi a menţionat că volumele vor fi de real folos pentru cei aflaţi în detenţie. Amintim că măştile oferite au ajuns la Bălţi prin Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei şi au fost donate de către Federaţia „Filantropia” a Patriarhiei Române.

De la același autor

Ultimele din categorie