Sărbătoarea aducerii la Iași a moaștelor Sfântului Apostol Andrei

Știri

Sărbătoarea aducerii la Iași a moaștelor Sfântului Apostol Andrei

    • Sărbătoarea aducerii la Iași a moaștelor Sfântului Apostol Andrei
      Sărbătoarea aducerii la Iași a moaștelor Sfântului Apostol Andrei

      Sărbătoarea aducerii la Iași a moaștelor Sfântului Apostol Andrei

Credincioșii ortodocși din Arhiepiscopia Iașilor sărbătoresc astăzi aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei la Iași. IPS Pimen a săvârșit, aseară, la Catedrala mitropolitană din Iași, slujba Privegherii.

Credincioșii ortodocși din Arhiepiscopia Iașilor sărbătoresc astăzi Aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei la Iași, păstrate în Mitropolia de Patras din Grecia. Sfintele moaște au ajuns la Iași în anul 1996 la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. După acest mare eveniment, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat cererea PF Părinte Patriarh Daniel, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, ca în fiecare an, la data de 13 octombrie, în calendarul creștin-ortodox al Arhiepiscopiei Iașilor să fie pomenită aducerea la Iași a moaștelor Sfântului Apostol Andrei. „Pentru prima dată după 2.000 de ani, moaștele Sfântului Apostol Andrei au fost aduse la Iași, în capitala de credință a Moldovei celei drept-slăvitoare. Acest lucru are mai multe semnificații. În primul rând, noi suntem creștinați de acest sfânt apostol, PF Părinte Daniel vrând să arate care este modelul pe care îl urmăm noi, ortodocșii români, iar în al doilea rând, dacă revoluția politică a început la Timișoara, revoluția spirituală trebuia să înceapă în capitala Moldovei cea plină de credință“, a declarat pr. prof. dr. Vasile Nechita de la Biserica „Sf. Apostol Andrei“ din Iași.
Înalt Preasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit, la Catedrala mitropolitană din Iași, slujba Privegherii în cinstea aducerii la Iași a moaștelor Sf. Ap. Andrei (C.C.)

Citește despre: