100 de zile de curs la Şcoala „Varlaam Mitropolitul“

4 Martie 2012 23:43 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Elevii Şcolii „Varlaam Mitropolitul“ din Iaşi au sărbătorit vineri, 2 martie 2012, împlinirea a 100 de zile de curs pe anul şcolar 2011-2012. Cu această ocazie, fiecare elev a prezentat o colecţie de 100 de obiecte, iar familiile au avut câte un moment special.

Vineri, 2 martie 2012, începând cu ora 11:00, la Şcoala „Varlaam Mitropolitul“ din Iaşi a avut loc „Sărbătoarea celor 100 de zile de şcoală“. Cei 32 de elevi ai şcolii, atât cei din clasa I, cât şi cei din clasa a II-a, împreună cu părinţii lor, au colecţionat, timp de 100 de zile, diferite obiecte, de la iconiţe, bărcuţe, şerveţele, cercei, albume foto, reviste, timbre până la maşinuţe sau gânduri aşternute pe hârtiuţe, pe care le-au prezentat colegilor. Fiecare elev şi-a prezentat colecţia şi motivul ce l-a determinat să adune lucrurile respective. Partea a doua a serbării, „Momentul familiei“, a reprezentat o surpriză pentru toţi cei prezenţi, fiecare familie arătându-şi cel mai interesant talent. La final, s-a construit un puzzle cu impresiile participanţilor. „Scopul acestui proiect a fost acela de a-i face pe copii şi pe părinţi să aibă preocupări comune pe parcursul celor 100 de zile. Pentru judeţul Iaşi, proiectul reprezintă o noutate“, a declarat Maria Anton, învăţătoare şi director educativ al Şcolii „Varlaam Mitropolitul“.

„În general, Şcoala «Varlaam Mitropolitul» pune accent pe acţiuni care implică Biserica, familia şi educaţia. Această şcoală este atât a elevilor, cât şi a părinţilor. Elevii de aici nu sunt trataţi ca nişte elemente, ci ca nişte mici oameni în devenire. De aceea şi serbarea de azi a scos în evidenţă personalitatea şi creativitatea fiecărui copil“, a spus Dan Gorbănescu, tatăl lui Darius, elev în clasa a II-a.

„Pe de o parte, rămânem cu această colecţie şi cu amintirea frumoasă că întreaga familie a contribuit la realizarea acesteia, iar pe de altă parte copiii s-au îmbogăţit sufleteşte, fiindcă au devenit mai responsabili şi mai maturi în luarea unei decizii“, a adăugat pr. Ciuntu Ciprian Dumitru.

„Mi-a plăcut foarte mult serbarea de azi deoarece fiecare a venit cu lucruri diferite, unul mai interesant decât celălalt,“ a menţionat şi Silvia Elena, elevă în clasa I.

Şcoala „Varlaam Mitropolitul“ este una particulară, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, fiind inaugurată în data de 16 septembrie 2010. Şcoala dezvoltă un program de învăţământ de excelenţă pentru clasele I-IV cu metode interactive moderne, adresându-se familiilor care doresc să fie în parteneriat conştient şi activ cu Biserica şi şcoala pentru formarea copiilor lor.

De la același autor

Ultimele din categorie