Cateheză despre „Ce spovedesc” în Protopopiatul Dorohoi

Părintele director a ales o cateheză clasică, cu un conținut adaptat auditoriului, cu o tratare la subiect și a captat atenția tuturor prin modul de implementare a noilor cunoștințe – folosindu-se de mijloace moderne și de mai multe schițe și tabele pentru memorare. 

În Protopopiatul Dorohoi a fost organizată, zilele trecute, o cateheză cu tema „Ce spovedesc”. Aceasta a fost susținută de pr. prof. dir. Muha Constantin, în echipă cu prof. grad II Calancea Stelian și s-a adresat unui grup de 20 de preoți.

Părintele director a ales o cateheză clasică, cu un conținut adaptat auditoriului, cu o tratare la subiect și a captat atenția tuturor prin modul de implementare a noilor cunoștințe – folosindu-se de mijloace moderne și de mai multe schițe și tabele pentru memorare. Majoritatea preoților prezenți în sală erau foști absolvenți ai seminarului, cuprinși de nostalgia timpului, de vremurile în care învățau să prezinte o cateheză.

În acest sens, părintele protopop Stelian Ciurciun, invitat să prezinte o asociere între trecut și prezent, a ținut să evidențieze că orele mai puține de cateheză și omiletică predate acum la seminar și în facultate fac ca tinerii să aibă mai puține cunoștințe în acest domeniu. În final, s-a concluzionat că balanța se poate echilibra prin susținerea catehezelor în parohii, așa cum s-a întâmplat în Protopopiatul Dorohoi. Aceasta poate fi foarte eficientă, atât pentru cei care ascultă, cât și pentru cei care le prezintă – pentru că fiecare are câte ceva nou de învățat.

De la același autor

Ultimele din categorie