Cateheză pentru toate vârstele în Protopopiatul Săveni

La sfârșitul acestei săptămâni, la sediul Protopopiatului Săveni s-a desfăşurat o activitate catehetică. Scopul a fost acela de a evidenţia necesitatea catehezei în parohie, adaptată pentru toți credincioșii, indiferent de vârstă.

Punctul de plecare al dezbaterilor l-a constituit cateheza „Cum se schimbă viaţa mea după Sovedanie?”, susţinută de către preotul Liviu Botezatu, de la parohia „Sfântul Gheorghe” Poiana – Unţeni. „Au fost evidenţiate efectele Spovedaniei, rolul canonului primit la Spovedanie şi menţinerea legăturii cu preotul duhovnic după Spovedanie”, a explicat acesta.

A urmat, apoi, o dezbatere privind modul de concepere şi de prezentare a catehezei. Părintele inspector Bogdan Racu a răspuns aşteptărilor participanţilor privind nevoia de comunicare între preoţi, în vederea implementării unui program catehetic la parohie. S-a discutat despre necesitatea alcătuirii unei cateheze cu respectarea tuturor etapelor psihopedagogice, dar şi despre utilizarea de metode moderne în prezentarea catehezelor.

De la același autor

Ultimele din categorie