Slujbe de Parastas pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist

26 Iulie 2011 14:10 Arhiepiscopia Iaşilor

În bisericile din Protopopiatul Botoşani vor fi oficiate sâmbătă, 30 iulie 2011, Sfânta Liturghie şi slujba de Parastas pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist, la împlinirea a patru ani de la trecerea la cele veşnice.

După cum a relatat părintele Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, acest program liturgic a fost propus în şedinţa preoţilor din Protopopiatul Botoşani din data de 11 iulie 2011.

„Părintele Petru Fercal, protopop misionar al Protopopiatului Botoşani, alături de un sobor de preoţi, va oficia sâmbătă, 30 iulie, o slujbă pentru vrednicul de pomenire patriarh Teoctist în Biserica Naşterea Maicii Domnului din Parohia Victoria, Protopopiatul Botoşani, ctitorie a celui de-al cincilea patriarh al României. La Parastasul din biserica parohiei Victoria sunt aşteptaţi să participe rude ale vrednicului de pomenire patriarh Teoctist, autorităţi locale şi credincioşi@, a spus pr. protopop Lucian Leonte.

În faţa bisericii parohiale din Victoria se află, din luna februarie a anului 2009, un bust al vrednicului de pomenire patriarh Teoctist. Dezvelirea şi binecuvântarea bustului au avut loc chiar în ziua în care fostul întâistătător al BOR ar fi împlinit 94 de ani şi au fost precedate de o slujbă de Parastas oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi de Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

sursa: ziarullumina.ro

Citește alte articole despre: pomenire, PF Teoctist

Ultimele din categorie