Corul „Aleph“ şi-a lansat CD-ul „Uşile pocăinţei“

10 Martie 2015 22:39 Tudorel Rusu Educaţie

Într-o atmosferă specifică Postului Mare, la lumina lumânărilor, Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit“ din Iaşi a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute o manifestare deosebită - lansarea CD-ului „Uşile pocăinţei“ al Corului „Aleph“, urmată de un concert în care au fost interpretate cântări specifice Postului Mare.

Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, format atât din studenţi şi elevi, cât şi din credincioşi din întreg municipiul Iaşi. Nu au lipsit de la lansare părintele arhimandrit Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, precum şi d-l Valentin Iulian Ţoc, directorul Colegiului „Sfântul Nicolae“.

CD-ul Corului „Aleph“ a luat naştere în urma proiectului „Music as a method of transnational youth work and networking“, desfăşurat în perioada 17 martie-2 aprilie 2014 în Finlanda, când un grup de 20 de elevi şi studenţi de la seminariile teologice din Arhiepiscopia Iaşilor şi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi au participat la un proiect de promovare a muzicii bizantine în comunităţile creştin-ortodoxe din această ţară.

Reţeaua de cluburi „Aleph“ este o iniţiativă a Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor. Scopul acestor cluburi este acela de a crea comuniune şi de a dezvolta pasiunile care îi unesc pe elevii seminarişti. „Aleph“ este structurat în cluburi de literatură, jurnalism creştin, teatru şi muzică, iar mottoul sub care membrii participă la întâlniri şi activităţi este „Dă glas pasiunii tale!“.

De la același autor

Ultimele din categorie