Conferință privind situația creștinilor din Orientul Mijlociu

2 Martie 2015 18:12 Nicolae Pintilie Religia în lume

Sub presiunea instituțiilor de protejare a drepturilor fundamentale ale omului, Organizația Națiunilor Unite a adus în discuție ultimele evenimente legate de conflictele din Libia, Egipt, Siria și Irak. 

Așa cum informează BBC Midle East, astăzi a avut loc la Geneva o conferință ce a vizat situația comunităților creștine din Orientul Mijlociu. Încercați de pericolul islamizării forțate, al morții pentru credință, acești creștini trăiesc în condiții inumane și în teroare. Sub presiunea instituțiilor de protejare a drepturilor fundamentale ale omului, Organizația Națiunilor Unite a adus în discuție ultimele evenimente legate de conflictele din Libia, Egipt, Siria și Irak.

Așa cum s-a anunțat printr-un comunicat de presă, la Geneva au participat reprezentanți ai mai multor organizații și fundații umanitare, care au ca scop protecția creștinilor de limbă arabă – precum Societatea Imperial Ortodoxă din Palestina, Institutul de Cooperare și Democrație pentru Orientul Mijlociu. Alături de invitații menționați, cauza creștinilor de limbă arabă a fost susținută și de către  Mariam Al-Saliba, una dintre călugărițele răpite de Al Nusra în anul 2014.

De la același autor

Ultimele din categorie