Tinere creștine răpite din Siria și Irak, scoase la licitație

20 Noiembrie 2014 16:53 Nicolae Pintilie Religia în lume

Drama acestor tinere, multe dintre ele răpite în drum spre școală sau biserică, se accentuează prin faptul că ele sunt vândute sub numele de „sclave sexuale”. 

Mai multe canale media accesibile în Asia și Africa au postat, de luna trecută, anunțuri prin care erau scoase la licitație fete creștine răpite din Siria și Irak. Vârsta tinerelor răpite era cuprinsă între 9 și 16 ani, iar prețul cerut era de aproximativ 200 de dolari, așa cum notează jurnalistul Raymond Ibrahim pe pagina sa personală de internet.

Drama acestor tinere, multe dintre ele răpite în drum spre școală sau biserică, se accentuează prin faptul că ele sunt vândute sub numele de „sclave sexuale”. Veniturile realizate din vânzarea acestor tinere intră, așa cum informează IraqiNews.com, în conturile Califatului Islamic, cunoscut și sub numele de ISIS.

Un cunoscut cleric jihadist justifică într-un clip video această practică inumană, în logica susținerii războiului sacru: „În numele lui Allah, cel mai milostiv și îndurător. Cererea de femei și de vite pe piață a crescut brusc. Luptele pe care le  ducem de mai mult de un an au afectat veniturile noastre, necesare la  finanțarea mujahedinilor în câmpul de luptă. Este voia lui Allah!”.

De la același autor

Ultimele din categorie