Albumul unui proiect care merită șansa lui

Prezentare de carte

Albumul unui proiect care merită șansa lui

Un album de cronică. O cronică prin care se continuă Cronica Sibiului din istorie spre istorie.

La inițiativa și prin implementarea susținută de Fundația Comunității Sibiu (președinte, Marina Bogdan) în parteneriat cu Asociația Ecomuzeul Regional Sibiu (Președinte de onoare, dr. Vasile Crișan, Președinte Marius Halmaghi) s-a finalizat un proiect al cărui „raport” poate fi urmărit în volumul „Descoperiți comorile Sibiului!- un album cronică” (Casa de Presă și Editură Tribuna Sibiu, 2021, 120 pg.). Cei interesați puteți parcurge o serie de date de cronică sibiană, dar și o iconologe culturală specifică Sibiului. Un polimorfism confesional și o  remarcabilă tensiune culturală din care a izvorât actuala Cetate.

Proiectul de bază, Parcul memorial, multicultural Dumbrava Sibiului (2021-2022), vizează un exercițiu de dialog pentru dezvoltarea complexă a comunităților în vederea salvării patrimoniului cultural și natural local și dezvoltarea unei oferte turistice de calitate. Ergonomia proiectului spre aceste deziderate se îndreaptă, spre acordarea propunerilor Asociațiilor amintite cu patrimoniul prin care Sibiul se impune în tezaurul viu și zestrea materială a lumii în care trăim.

În încercarea de a conecta universul istoric local la universalitate, autorii – sprijiniți de reprezentanți ai confesiunilor locale (Cultul evanghelic și luteran, Cultul romano-catolic și greco-catolic, cultul reformat (calvin), Comunitatea Evreiască și Cultul Ortodox) echipa de proiect (dr. Vasile Crișan, Ion Mariș, Dr. Marius Șpechea, Marius Halmaghi) – propun o carte-album, încercând să readucă la iveală povești ale Sibiului prin care să reconstituie adaosul de memorie necesar reconstrucției unui filon de economie duhovnicească prin care Cetatea să se așeze în strălucirea pe care o merită. Un album de cronică. O cronică prin care se continuă Cronica Sibiului din istorie spre istorie.

Sursa: tribuna.ro

Citește despre: