Ana Nuță, fata de strană din Craiova, concurează pentru marele premiu la finala Românii au talent

Social

Ana Nuță, fata de strană din Craiova, concurează pentru marele premiu la finala Românii au talent

    • Ana Nuță, fata de strană din Craiova, concurează pentru marele premiu la finala Românii au Talent
      Foto: Românii au Talent

      Foto: Românii au Talent

Tânăra artistă Ana Nuță, fata de strană din Craiova care a ajuns direct în semifinala Concursului „Românii au talent”, va concura în această seară pentru marele premiu.

ACTUALIZARE: Ana Nuță a câștigat premiul al doilea în cadrul competiției Românii au talent.

Ana Nuță are 20 de ani, a absolvit Liceul de Artă „Marin Sorescu” și este studentă a Universității din Craiova, Facultatea de Litere, departamentul Arte, secțiunea interpretare – canto. A fondat și dirijează Grupul psaltic „Sfânta Muceniță Tatiana” al Catedralei Mitropolitane din Craiova, precum și grupul de copii „Îngerașii”. Într-un interviu acordat site-ului Mitropoliei Olteniei, Ana a menționat că este „apropiată de muzica bizantină de când eram mică. Părintele duhovnic m-a adus la strană şi m-a pus întâi să citesc, iar apoi, prin clasa VII-a, când am început să înţeleg mai bine, m-a îndrumat către domnul profesor Victor Şapcă, în prezent asistent universitar la Facultatea de Teologie, care m-a ajutat, m-a călăuzit şi mi-a arătat primii paşi în a cunoaşte muzica bizantină. Aşa am pornit, încet, încet. Apoi, cu ajutorul psalţilor de la strană şi cu sprijinul părintelui duhovnic, am început să progresez. Pentru mine a fost ceva deosebit să reuşesc să cânt această muzică, a îngerilor. Eu aşa o numesc, muzica îngerilor. Iubesc foarte mult muzica bizantină şi o să continui, bine-nţeles, să cânt”.

Tânăra a obţinut în 2021 locul al II-lea în cadrul Concursului Solistic Online de Muzică Psaltică, categoria A, organizat de Festivalul Internațional de Muzică Bizantină de la Iași, iar în 2022, a câștigat Marele Premiu la Categoria B, dedicată psalților din învățământul universitar. În ultimii ani a cântat alături de arhid. Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din București, precum și cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Ana Nuță a ajuns direct în semifinală după ce primise Golden Buzz-ul din partea Andrei, vizibil emoționată după ce a urmărit prestația artistică.  La cea de-a doua semifinală, tânăra a interpretat „dumnezeiește” piesa „The Prayer”. Momentul poate fi urmărit AICI.

Să o susținem împreună!

În această seară, de la 20.30, 11 concurenți vor oferi momente de neuitat în marea finală Românii au talent, sezonul 14. Reprezentanții postului de televiziune au transmis că participanții pot primi votul publicului, prin SMS, la numărul 1444 (tarif 0.48 euro, TVA inclus, valabil în rețelele Telekom, Orange, Vodafone și Digi Mobil), după START VOT, folosind codurile care vor fi afișate pe ecran în timpul emisiunii. Sms-urile pot fi trimise doar pe teritoriul României, acest serviciu nu este disponibil în afara țării. Totodată, telespectatorii vor putea vota și online pe voteaza.protv.ro, chiar și dacă nu se află în țară.

Citește despre: